Media o nas

Data: 2022/10/26

Grupa Apator z receptami na nowe czasy

Zaktualizowana Strategia biznesowa Grupy Apator została oficjalnie zaprezentowana w dn. 13.10.2022 r. podczas Investor Day w nowym zakładzie Apator Powogaz w Jaryszkach.

Spotkanie z inwestorami, analitykami i dziennikarzami było okazją do zaprezentowania nowoczesnej fabryki Apator Powogaz oraz zarysowania sytuacji w segmencie Woda i Ciepło, ale także kierunków rozwoju pozostałych segmentów biznesowych Grupy Apator.

Dobre perspektywy rozwoju i ekspansji biznesu Grupy Apator rysują się zarówno w tradycyjnych obszarach biznesowych Grupy (smart metering, technologie ultradźwiękowe w obszarze pomiaru wody, aparatura łączeniowej, usługi i produkty w zakresie automatyki i telemechaniki dla  utilities), jak i w ramach nowych kierunków strategicznych (energetyka rozproszona, elektromobilność , OZE oraz rozwiązania dla hybrydowych domów). Grupa planuje tez rozwijać systemy do zarządzania mediami, zasobami i procesami dla szerszej grupy klientów biznesowych, również spoza sektora energetycznego.

Podsumowanie Investor Day w relacji wnp.pl: Pełna treść artykułu

Powrót Wszystkie wiadomości